EL VIDEOJOC

Tony Hawk’s Pro Skater

Quan la febre skater va arribar als videojocs

EL VIDEOJOC

Tony Hawk’s Pro Skater

Quan la febre skater va arribar als videojocs

EL VIDEOJOC

Tony Hawk’s Pro Skater

Quan la febre skater va arribar als videojocs

CEDIDES

A finals dels noranta, la moda skater va envair els usos i costums dels adolescents catalans. De cop i volta, la norma dictava portar uns pantalons dues talles més grans de la necessària i gairebé a l’altura dels genolls, una cadena lligada a la cartera dins la butxaca, unes sabatilles esportives ben amples i uns auriculars connectats a un discman, l’última tecnologia de l’època. La millor manera de rematar-ho era, evidentment, dur sota el braç un monopatí de debò per poder lluir tot l’equipament amb una certa coherència. Si a més a més se sabia patinar ja era el súmmum.

La febre del monopatí va arribar també als videojocs. El 1999, la companyia nord-americana Activision va publicar el Tony Hawk’s Pro Skater, un joc que va tenir un gran èxit des del primer moment i que ha acabat creant una saga que s’allarga fins l’actualitat. Va sortir primer per a PlayStation i després també per a altres plataformes. Utilitzava com a reclam la figura de Tony Hawk, un patinador que als 16 anys ja era considerat el millor del món en aquest esport. A banda de patinar, Hawk tenia una bona visió de negoci i per això va crear empreses dedicades al món dels monopatins i a la moda skater. En el mateix sentit, Hawk va involucrar-se personalment en el desenvolupament del videojoc, que l’incloïa a ell entre els patinadors seleccionables a més d’altres professionals reals.

L’èxit d’aquest títol s’explica per la gran llibertat que tenia el jugador a l’hora de controlar el patinador. La diversió principal consistia en fer el màxim número de piruetes, com més complicades millor, pels diversos escenaris del tot underground que es podia escollir. Sempre intentant evitar unes caigudes que no estalviaven res en detalls gràfics i que feien mal només de veure-les. Tot plegat amb una de les altres grans virtuts del joc, una banda sonora del tot adient a la temàtica amb els ritmes més punk rock possibles.

EL VIDEOJOC: TONY HAWK’S PRO SKATER
|  FOSBURY.CAT  |