EL VIDEOJOC

PC Basket

Hores de mànager davant la pantalla

EL VIDEOJOC

PC Basket

Hores de mànager davant la pantalla

EL VIDEOJOC

PC Basket

Hores de mànager davant la pantalla

CEDIDES

Dinamic Multimedia va revolucionar el món dels videojocs espanyols a principis dels anys 90. Paral·lelament a l’èxit del seu gran títol, el PC Fútbol, Dinamic va decidir recrear el mateix model amb el bàsquet. Així va néixer el PC Basket, que com el seu germà futbolístic va anar creixent amb noves versions, fins a arribar al PC Basket 6.5.

El PC Basket oferia gairebé tot allò que podia somiar un aficionat a la Lliga ACB de l’època. Podies triar el teu equip favorit, fer el cinc inicial repassant totes les estadístiques, controlar la caixa i, evidentment, fitxar i vendre jugadors per fer una plantilla de cinc estrelles. Gairebé segur que tots els que vam jugar al PC Basket coincidirem en quin era el millor moment del mercat de fitxatges. Després de passar unes temporades amb el mateix equip, començaven a aparèixer a la finestra de fitxatges jugadors de l’NBA. Amb una mica de temps i paciència podies acabar tenint en el mateix equip a Michael Jordan, Scottie Pippen, Charles Barkley, Hakeem Olajuwon, Karl Malone o John Stockton, només per citar-ne alguns. S’ha de reconèixer, però, que quan els tenies tots alhora a la mateixa plantilla acabaves guanyant tots els partits i, certament, el joc perdia una mica d’emoció.

El simulador, dins les seves limitacions i malgrat que no era el més destacat del joc, era encara força acceptable i permetia demostrar a la pista la feina feta prèviament als despatxos. A part del mode de joc habitual, el mànager, destacava també l’opció ‘Dinamic All Stars’, que oferia la possibilitat de seleccionar un equip ideal de l’ACB i enfrontar-te a un All Star de l’NBA (amb els jugadors nord-americans abans mencionats) o a l’All Star dels jugadors europeus de l’NBA (amb Kukoc, Marciulonis, Divac o Muresan, entre molts d’altres).

Si algú té molta nostàlgia o bé no va tenir la sort de jugar al PC Basket, pot provar de fer una cerca ràpida a Google i descarregar-se el joc per tornar a gaudir d’una autèntica relíquia dels noranta.

EL VIDEOJOC: PC BASKET
|  FOSBURY.CAT  |