MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

converses-de-neu

Converses de Neu, Antoni Real
Cossetània Edicions, 192 pàgines, 26,60 €

 


Amb motiu dels 30 anys del ja mític programa Temps de Neu, Televisió de Catalunya publica aquest llibre on es parla de l’esquí, la muntanya i la neu, però també de molts altres temes, a través de les converses que l’autor ha tingut amb protagonistes de diversos àmbits del dia a dia del nostre país.

Des d’esportistes de renom com Conrad Blanch, Kílian Jornet o Queralt Castellet, passant pel perruquer Lluis Llongueras, l’exfutbolista Hristo Stòitxkov, la il·lustradora Roser Capdevila o el meteoròleg Francesc Mauri, Converses de Neu ens servirà per repassar arquitectura, economia, viatges, fotografia o història, per exemple. I és que trenta anys de programa tenen molt suc.


menjar-per-correr

Menjar per córrer, Mariona Gummà Bertran
Cossetània Edicions /Col·lecció Prisma, 192 pàgines, 13,21 €

 


Ara que fer esport, i més anar a córrer, està de moda, és un bon moment per aturar-se i pensar com ho podem fer de la millor manera possible. Amb aquest propòsit, el llibre de Mariona Gummà vol ajudar els corredors a alimentar-se de forma adequada. El llibre mira d’aclarir dubtes, donar pautes alimentàries i proporcionar estratègies i receptes que facilitin menjar adequadament, tot sense oblidar la realitat de molts corredors, un dia a dia que els absorbeix i que els obliga a fer peripècies per compaginar feina, família i esport.

L’autora, Mariona Gummà, és llicenciada en medicina i cirurgia per la UAB i té més de vint anys d’experiència en nutrició clínica i comunitària. A més a més, Menjar per córrer, va ser guardonat pels Gourmand Cookbok Awards com un dels millors llibres de receptes en català.


expediente-johnson

Expediente Johnson, Pablo Mérida
Createspace, 294 pàgines, 13,47 €

 


El llibre que ha autopublicat el periodista i escriptor Pablo Mérida és d’aquells que s’haurien de llegir a totes les escoles del món. Explica la història de Jack Johnson, el primer afroamericà en guanyar, a principis del segle XX, el títol mundial dels pesos pesats de boxa. Aquesta victòria, però, no va fer més que portar-li problemes pel color de la seva pell en uns Estats Units profundament racistes. Així, es va haver d’exiliar a una Europa en guerra per mirar de buscar-se un futur.

Espanya, pel seu paper neutral, el va acollir el 1916 i allà va fixar la seva residència durant tres anys i es va convertir en un personatge sorprenent que es podia veure convertit en torero, creatiu publicitari, periodista, actor i, fins i tot, espia.


LLIBRES
|  FOSBURY.CAT  |