MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

cuentos-peloton-llibre

Cuentos del pelotón, Sergi López-Egea
Cultura Ciclista, 192 pàgines, 14,50 €

 


Parlar de ciclisme al nostre país vol dir també fer-ho de Sergi López-Egea, un dels periodistes que millor coneix el “pelotón”. I sempre és un plaer que vulgui compartir els seus coneixements amb nosaltres. Així, després de Cuentos del Tour, es llença a explicar-nos més històries que ha viscut al llarg dels seus 25 anys de carrera. El que relata, però, és allò que les càmeres no veuen: als hotels, als trasllats, sopars, cotxes d’equips o sales de premsa. Ens apropa alguns dels esdeveniments claus del darrer quart de segle des d’una altra cara, lluny de la polèmica i els focus.

Les derrotes al Giro de Indurain i Purito, separades per 18 anys, coneixerem el Mundial de Colòmbia, el “solomillo” més famós de la història i el viatge que va fer fins arribar a Contador, la Volta i Mario Cipollini o Alejandro Valverde i Òscar Freire són protagonistes d’un llibre que ens sorprendrà. Que el seu autor hagi estat en 23 Voltes a Espanya, 8 Giros d’Itàlia i 17 Mundials hi ajuda, sens dubte.


enganxat-al-running-llibre

Enganxa’t al running: Consells, motivació i alimentació per a dones que corren (o volen començar a fer-ho), Sívia Tremoleda
La Butxaca, 288 pàgines, 8,95 €

 


Sortir a córrer s’ha convertit en una moda. Els runners omplen carrers, muntanyes i cada cop són més. El fet que no es necessiti gaire material ajuda a universalitzar aquesta modalitat i que creixi exponencialment. Pels que es llencen i pels que ho han fet sense pensar-s’hi massa s’ha publicat aquest llibre. Lluny de creure que només s’ha de córrer, Sílvia Tremoleda explica com s’ha de sortir a entrenar, què s’ha de menjar i com hem d’actuar si volem millorar el rendiment i cansar-nos menys.

El llibre, però, també és útil per aquells que encara no corren. La Sílvia explica que no hi ha excuses, que si vols pots i que sempre es pot trobar un moment del dia per córrer. El pròleg l’ha fet Xavier Sala-i-Martín, un home que li ha canviat la vida l’autora, i que explica molt bé què hi trobarem: “Res del que us explica la Sílvia no us serà útil per caçar antílops després d’haver-los empaitat fins a extenuar-los, ni farà que el nombre de neurones del vostre cervell augmenti gràcies a la bona cuina. ‘Enganxa’t al running’ té una aplicació pràctica molt més important: és una petita guia per córrer cap a la felicitat”. Així doncs, caldrà llegir-lo!


slaying-the-tiger-llibre

Slaying the Tiger: A Year Inside the Ropes on the New PGA Tour, Shane Ryan
Ballantine Books, 432 pàgines, 16,90 €

 


Lluny de voler anar a parar a les novetats literàries en anglès, aquest cop ens hem d’aturar per parlar d’un llibre que farà les delícies dels amants del golf. No sempre es publica sobre el tema i val la pena aturar-se per poder parlar d’una de les publicacions de l’any sobre el tema. Després de deu anys de domini de Tiger Woods el golf està canviant i és això precisament el que ens explica l’autor, Shane Ryan, un dels especialistes del tema, que ha passat el darrer any convivint entre les noves estrelles emergents per poder-ho plasmar tot al seu llibre.

El resultat és un llibre sincer, fresc, on Ryan dibuixa un golf que s’està allunyant de la imatge clàssica que se li atribueix per modernitzar-se i avançar amb força cap al segle XXI. Aquesta visió ja li ha portat crítiques per part dels defensors d’allò “clàssic” i alabances pels defensors dels canvis. Si us agrada el golf i voleu descobrir què depara el futur, sens dubte l’heu de llegir.


LLIBRES
|  FOSBURY.CAT  |